Hirsitalo

3/2009

Huom! Valittuna on arkistonumero. Uusin ilmestynyt numero on 1/2010
  •  
    Irtonumero 7,50 5,90 €
Tilaus alkaa uusimmasta julkaistusta numerosta 1/2010.
  • Tässä numerossa
  • Tietoa lehdestä
Koti kuin sinfonia
Kotikin voi olla laaja sävellystyö kuin sinfonia. Jos se osataan oikein suunnitella, rakentaa ja sisustuksella viimeistellä, saa se elämän soimaan duurissa. Sinfonia on myös harmoninen ja ajaton - niin myös Ylikiiminkiin juuri valmistunut iso, moderni hirsitalo. Loppuelämäksi rakennettu.

Kalajoella kaikki on kivaa
Uudessa lomakodissa kaikki on kivaa - jopa ruuanlaitto. Näin ajatellaan Kalajoella, kun perheen kymmenen vuotta kytenyt unelma valmistui viime syksynä. Kaunis ja lämmin lämpöhirsitalo maksoi sisustuksineen 140.000 euroa.

Perinteet kohtaavat tulevaisuuden
Salosten komeassa talossa on käsityönä piilutetut lamellihirsiseinät ja tulevaisuuden talotekniikka. Musta komistus lämpiää vesikiertoisella takkalämmityksellä.

Jatkuvan auringon talo
Marianne ja Raimo ovat ympäristöalan ammattilaisia ja heidän uusi kotinsa on moderni ekotalo. Lämmitysenergia tuotetaan pelleteillä ja vessivessan sijalla on kompostikäymälä. Seinät ovat Ekorex-hirttä.

Ylistyslaulu kodille
Kun katselee kuvia maskulaisesta hirsitalokodista, tuntuu kuin satukirjaa selaisi. Täytettyjen eläimien koristamat sisätilat ja kukkameressä kylpevä piha ovat huumaavan kauniita. Maskussa soi kodin korkea veisu.

Kunnianosoitus suomalaiselle työlle
Kelohirsinen talo on kunnianosoitus suomalaiselle työlle. Kelo on niin ainutlaatuinen materiaali, että siihen ihastuu loppuelämäksi. Kiintymys kestää tuulet ja tuiskut - tässä tapauksessa tulipalonkin.

Stressivapaa vyöhyke
Suomen ainutlaatuisin hirsitalosauna löytyy Kokkolasta. Kellosepäntarkasti paneloidussa löylyhuoneessa on perinteisen kiukaan lisäksi infrapuna-levyt seinissä. Saunominen on ainutlaatuinen, stressin karkoittava kokemus. Saunan ympärillä on 300-neliöinen luksuskoti. Merenrantatontilla, tottakai.
Pieni tai iso. Perinteinen tai moderni.
Lisäeristetty tai massiivihirsinen.
Hirsitaloja on monenlaisia ja entistä erikoisempia rakennetaan jatkuvasti lisää.

Hirsitalo-lehdestä löydät uskomattomia ideoita omaan kotiisi ja vapaa-ajanasuntoosi.
Jokaisessa numerossa esittäytyy joukko suomalaisten rakentajien unelmia, juuri sellaisena kun suomalaiset perheet niissä asuvat tai viettävät vapaa-aikaa.
Ideoi sinäkin kun suunnittelet omaa taloa tai huvilaa.

Hirsitalo-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa – helmikuussa, toukokuussa, elokuussa ja marraskuussa.

Hirsitalo

Arkistonumerot

  • 1/2010
  • 4/2009
  • 3/2009