Hiihdon MM-kisat 1926–2017 Lahti

1/2017

  •  
    Irtonumero 27,00 9,50 €
  • Tietoa lehdestä
Lahti on isännöinyt pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisoja kuudella eri vuosikymmenellä. Näiden kilpailujen huippuhetkiin, iloihin ja suruihin palataan uudessa Mediatalo ESAn kustantamassa kirjassa, joka samalla valaisee Suomen ja maailman hiihtourheilun kehitystä 90 vuoden aikana.

Mediatalo ESA julkaisee lokakuussa ainutlaatuisen historiakirjan hiihdon MM-kilpailujen historiasta Lahdessa. Hiihdon MM-kisat 1926–2017 Lahti -kirja kertoo hiihtourheilun voimasuhteiden muutoksesta lajin levitessä pohjoismaisilta juuriltaan yhä laajemmalle maailmaan. Rinta rinnan tämän tarinan kanssa on kulkenut välineiden, hiihdon ja mäkihypyn tekniikan ja urheilumedian kehitys.

Näiden muutosten keskellä hiihtourheilu on kuitenkin myös säilyttänyt jotain alkuperäisestä olemuksestaan: yhä on kyse kilpailusta talvisten luonnonvoimien armoilla. Samana on pysynyt 90 vuoden ajan myös tapahtumanäyttämö: Salpausselän metsät ja harjanteet.

Hiihtolajien historiikki toteutetaan yhteistyössä MM2017-kisaorganisaation kanssa. Kirjan on kirjoittanut Suomen Urheilumuseon ja Lahden Hiihtomuseon asiantuntijat. Yli 100-sivuinen kuvapainotteinen kirja vie lukijansa mielenkiintoiselle aikamatkalle hiihdon maailmassa.

Arkistonumerot

  • 1/2017