Lähetä juttuvinkki: toimitus@letterbox.fi 3 5 | 2020 Koira-, kissa-, kani-, ym. AITAVERKKOJA EDULLISESTI! Rautarantala Oy / 09 8765 291 www.rautarantala.com Asianajotoimisto Johanna Karkia WTC Airport Lentäjäntie 3, 01530 Vantaa Puh. 09321 8821 www.kukkia.net Kukkia Iloon, Suruun, Juhlaan ja Arkeen ! Myös verkkokaupasta kotiovelle: Vantaa, Helsinki, Espoo K oivuhaan liikekeskus Kuriiritie 23-25 ,Tikkurila puh. 044 585 8887 Katso aukioloajat kotisivuiltamme: Koivuhaan Kukkakauppa Oy Suunnittele, jousta ja luota itseesi – eli kuinka vanhempana vältät uupumisen poikkeusaikana KoronaviruKsen aiheuttama tilanne luo perheille yhdessäolon mahdollisuuksia, mutta voi johtaa myös monenlaisiin vaikeuksiin ja ongelmiin. tutkijat pelkäävät, että monien työn ja perheen samanaikaisten vaatimusten yhteensovittaminen saattaa altistaa vanhemmuuden uupumukselle. Lasten etäkoulunkäynnin puitteista huolehtiminen tuo myös oman lisänsä kiireiseen arkeen. – riskejä on erityisesti niillä perheillä, jotka ovat olleet haavoittuvia jo ennen koronatilannetta, professori Kaisa Aunola arvioi. – Vanhemmille, jotka ovat kokeneet haasteita vanhemmuudessa tai perhesuhteissa, tai joilla on elämässään muita stressitekijöitä, nykyinen tilanne voi muodostua painajaismaiseksi. vanhemmuuden uupumuksen ja sen seurausten minimoimiseksi lapsiperheiden vanhempien jaksamista tutkiva International Investigation of Parental Burnout (IIPB) -hanke on laatinut vanhemmille suosituksia, jotka auttavat selviämään nykyisestä poikkeuksellisesta ajanjaksosta mahdollisimman suotuisasti. Konsortiohankkeessa on Jyväskylän yliopistosta Aunolan lisäksi mukana myös tutkijatohtori Matilda Sorkkila. – olennaista on luottaa itseensä. Jos on aikaisemmin selvinnyt vanhemmuudessa kohtaamistaan haasteista, niin selviää myös tästäkin tilanteesta. Koko perheenä voi tehdä sellaisia asioita, joista kaikki saavat virtaa ja hyvää mieltä. Tärkeää on viettää laadukasta aikaa yhdessä. Kuuntelemalla itseään voi tunnistaa sen, mitä jaksaa tehdä ja mitä ei. Näinä poikkeusaikoina tekemisen laatu korvaa määrän, Sorkkila kertoo. Lapsiperheessä ei ole mahdollista olla läsnä joka tilanteessa ja vahtia kaikkea. Vanhemman kannattaa myös joustaa tarvittaessa. – Laadi lista asioista ja säännöistä, joiden osalta voit nyt poikkeusoloissa joustaa ja jotka pystyt sietämään. Tunnista pari tai kolme asiaa, joissa et jousta, ja tee ne selväksi, Sorkkila vinkkaa. – Ei pidä tavoitella supernaisen tai -miehen sädekehää. Poikkeuksellisissa tilanteissa tarvitaan poikkeuksellisia toimintatapoja ja itsemyötätuntoa, Aunola lisää. – Hae tukea toiselta ja anna sitä, tutkijat muistuttavat. Monissa perheissä toinen vanhempi on nyt ehkä kokonaan kotona ja toinen työskentelee saman katon alla täysillä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kotiin jäävät vanhemmat ovat kaikkein alttiimpia vanhemmuuden uupumukselle. Siksi on tärkeää, että kodin ulkopuolella työskentelevä ymmärtää kumppanin tilanteen kuormittavuuden ja osoittaa tukensa tälle tilanteeseen sopivalla tavalla. Lapset voi sitouttaa mukaan kotitöihin. Sovitaan yhdessä, miten kotityöt jaetaan: kuka haluaa auttaa tiskaamisessa, kuka pöydän kattamisessa, entä siivoamisessa? On parempi antaa kokemus valinnanmahdollisuudesta kuin vain määrätä tehtäviä. Myös pienemmille voi antaa ikään sopivia tehtäviä, vaikka lelujen korjaamisen lattialta. – Tässä on tilaisuus kehittää keskinäistä tukea ja yhteishenkeä perheenä, Sorkkila kannustaa. Lapset eivät ole tottuneet suunnittelemaan itse päivänsä tahtia. Vanhemman kannattaa yhdessä lasten kanssa laatia päiväja viikko-ohjelma niin, että se sisältää vaihtelevasti luovaa tekemistä, liikuntaa ja fyysistä toimintaa, etäkoulua, lukemista ja läksyjä, mutta myös rentoutushetkiä. Tunteitaan ei kannata kavahtaa. Kielteisetkin ajatukset ovat tavallisia hankalissa tilanteissa. – Kun tunnet itsesi ylikuormittuneeksi, käy vaikka ihan kirjaimellisesti haukkaamassa happea. Mutta, jos olet todella umpikujassa, etkä tiedä miten selvitä eteenpäin, soita terveydenhuollon ammattilaiselle, Aunola ja Sorkkila muistuttavat. On tärkeää tunnistaa tilanteiden kärjistyminen ja oman jaksamisen rajat ajoissa ja hakea apua. Tiksin oma autokatsastus! * Katsastuksen hintaan lisätään viranomaismaksu 2,70€, katsastuksen kokonaishinta 21,70€ + päästömittaus. Henkilöja pakettiautoille, maks. 3500kg. KATSASTUS KATSASTUS Katsastus Helsinki, Tikkurila Tikkurikuja 1, 00750 Helsinki | Avoinna: Ark 9 18, La 9 -15 ajanvaraus: www.plus.? ja 044 4232 700 19 19 * Säästä 20€ (39€) Ennakkomaksulla osoitteesta www.plus. Nyt meillä myös riskiryhmille suunnattu katsastuksen noutopalvelu! Soita numeroon 044 4232 700 ja kysy lisää! TAMARIN TIKKURILA Tilaa takeaway annoksesi suoraan sivuiltamme ja nouda kun sinulle sopii Tikkuraitti 15, 01300 Vantaa ma–to 11–21, pe 11–22la 12–22, su 12–21 Puh. 09 271 0430 Tilau kset tamarin.fi/ravintolat/tikkurila/
4 Lähetä juttuvinkki: toimitus@letterbox.fi 5 | 2020 Pääsiäisenä pöytään kotimaista lammasta ja itsetehtyä mämmiä Pääsiäisen lammasherkku kannattaa valmistaa kotimaisesta lampaasta. Lammas on vahvasti kotiutunut suomalaiseen pääsiäispöytään. Ruoka-, ravitsemusja kotitalousneuvonnan kehitysjohtaja Marita Suontausta Maaja kotitalousnaisten Keskuksesta kehottaa suosimaan kotimaista lammasta pääsiäisen ruoanlaitossa. ”Kotimaista lampaanlihaa on nyt hyvin saatavilla kaupoista ja suoramyyntilammastiloilta johtuen ravintoloiden kiinniolosta.” Perinteisin lammasherkku on lampaanviulu eli luullinen paisti, mutta lammasta kannattaa käyttää monipuolisesti. ”Lampaasta voi tehdä erilaisia maistuvia patoja. Lammasjauheliha taipuu hyvin vaikka herkullisiksi pyöryköiksi. Lammasta voi myös grillata esimerkiksi kyljyksinä tai fileinä”, Suontausta sanoo. MäMMin teKeMinen ei oLe vaiKeaa Lounais-Suomesta kotoisin oleva, maltaista ja ruisjauhoista imelletty mämmi, levisi muualle Suomeen teollisen valmistuksen myötä. Mämmin teko mielletään usein vaikeaksi, vaikka sitä se ei ole. ”Mämmin valmistus vaatii vain jonkun verran aikaa, mutta kattilan äärellä ei tarvitse koko ajan seistä”, Suontausta painottaa. Vaihe 1. • Kuumenna vesi poreilevaksi tilavassa kattilassa. Sekoita veteen maltaat ja ruisjauhot. Ripottele pinnalle hieman ruisjauhoja. Peitä kannella. Anna imeltyä 1 ½ 2 tuntia lämpimässä paikassa, esimerkiksi uunissa 50 asteen lämmössä. Vaihe 2. • Kuumenna vesi poreilevaksi ja lisää imelletyn seokseen kattilaan. Sekoita joukkoon maltaat ja jauhot. Jatka kuten edellä ja anna imeltyä pari tuntia. Vaihe 3. • Tässä vaiheessa mämmin tulee olla löysän puuron vahvuista. Lisää tarvittaessa ruisjauhoja. • Keitä seosta 10 minuuttia koko ajan hämmentäen. Mämmi palaa helposti pohjaan! Lisää mausteet keittämisen lopussa. • Jäähdytä seos esimerkiksi vesihauteessa haaleaksi ja sekoita. Jaa mämmi uunitai foliovuokiin. Jätä kuohumisvaraa noin vähintään ¼ vuoan korkeudesta. Valuta mämmin päälle vuokiin 1-2 rkl kylmää sokerivettä kuorettumisen estämiseksi. • Paista uunin alimmalla ritilätasolla miedossa lämmössä (150 astetta) noin 2 ½ tuntia. Mämmi on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Tarjoa kylmänä kermamaidon ja sokerin, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. • Mämmi säilyy jääkaapissa noin 10 päivää. Mämmin voi myös pakastaa. MäMMi (Tästä annoksesta tulee n. 4 litraa mämmiä paistettavaksi.) 1. vaihe 1 ½ l vettä 250 g (n. 3 dl) mämmimaltaita 400–500 g (n. 9 dl) ruisjauhoja 2. vaihe 2 l vettä 250 g (n 3 dl) mämmimaltaita 400–500 g (n. 9 dl) ruisjauhoja 3. vaihe 1-2 dl siirappia 2 rkl jauhettua pomeranssia 1 tl suolaa Päälle sokerivettä (1 dl vettä + ½ dl sokeria) VINKKI: Siirapin voi jättää pois, jolloin mämmi ei ole niin makeaa. Mämmi-ohjevideo Maaja kotitalousnaisten YouTube-kanavassa: https://www.youtube.com/watch?v=M9yFnqhxanY 1. Ota liha huoneenlämpöön ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 2. Paloittele tomaatit, luumut ja aprikoosit. Sekoita kaneli, juustokumina ja inkivääri. 3. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja pilko ne. Leikkaa liha reiluiksi suupaloiksi (poista ylimääräinen rasva lihasta tarvittaessa). 4. Kuullota sipulisilppu öljyssä, lisää lihat ja ruskista. 5. Lisää mausteet ja valkosipuli pannulle. Paista lihoja vielä hetki käännellen. Mausteinen laMMasPata (4 annosta) 500 g lampaan tai karitsan luutonta lihaa (esim. lapaa tai paistia) tai jauhelihaa 3 tomaattia 10 kuivattua luumua 10 kuivattua aprikoosia 0,5 tl rouhittua mustapippuria 1 tl kanelia 1 tl jauhettua juustokuminaa (jeera) 1 tl jauhettua inkivääriä 1 iso sipuli 3–6 valkosipulin kynttä 3 rkl öljyä 3 dl vettä 1 lihaliemikuutio 1–2 dl omenamehua 1 nippu tuoretta persiljaa tai korianteria Ruokavinkit tarjoili: Maaja kotitalousnaisten Keskus ry timo viLjakainen 6. Kumoa ainekset pannulta kannelliseen uunin kestävään pataan. Kaada päälle vesi ja murenna sekaan lihaliemikuutio. Lisää tomaatit ja kuivatut hedelmät. 7. Kypsytä kansi päällä 175-asteisessa uunissa 3–4 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Mikäli käytät jauhelihaa, kypsennä vuokaa 200 asteessa 30 minuuttia. Tarkista nesteen määrä kypsy misen aikana. Se ei saisi kokonaan haihtua. Lisää vettä tarvittaessa. 8. Kaada pataan omenamehu ja ripottele päälle silputtua persiljaa. Tarjoa lammaspata perunoiden tai keitetyn ohran kanssa. Lammaspata. NYKYAIKAISTA ISÄNNÖINTIÄ korkeasti koulutetut isännöitsijät avoin taloushallinto, raportointi ja viestintä 100 % digitalisaatio on jo meillä ! hallituksille kaikki asiakirjat ja sopimukset nähtävillä aina -monipuolinen projektijohtamisosaaminen Ota kaikki hyöty irti maalämmöstä, me kerromme miten laajat kontaktiverkostot käyttöönne Isännöinnin vaihtoaikeita? PYYDÄ TARJOUS MEILTÄ info@asuntomaisteri.fi tai soita 040 722 0580 Isännöintitoimisto SUOMEN PARAS TALOYHTIÖ 2019 Suomen Paras Taloyhtiö 2019-palkinnon sai Asunto-osakeyhtiö Säästöpyrstö, jota isännöi Asunto Maisteri Oy ASUNTO MAISTERI OY VUODEN VIESTIJÄ 2019 Asunto Maisteri Oy sai valtakunnallisen Vuoden Viestijä 2019-palkinnon aktiivisesta isännöintiasiakkaiden viestinnästä. 044 5639 859 antti.pekkala@turner.fi ILMAISIA ÄMPÄREITÄ emme anna, mutta oviremonteissa olemme ammattilaisia. ovijohtajalta avaimet käteen -asennuksella. Soita! Autotallinovet Ulko-ovet Ikkunat
Lähetä juttuvinkki: toimitus@letterbox.fi 5 5 | 2020 Tarjoukset voimassa verkkokaupassa ja myymälöissä 30.4.2020 saakka tai niin kauan kuin erää riittää. Tuotevalikoima saattaa vaihdella myymälöittäin. Osa tuotteista vain toimitusmyyntinä. fixus.fi Softshell-takki • Kolme vetoketjullista taskua ja säädettävä helmakiristys • Vettä ja likaa hylkivä kangas • EN ISO 20471, luokka 3 -hyväksytty 913-SS48...913-SS58 Työhousut • Miellyttävää stretch-materiaalia • Polvisuojataskut 913-HS48...913-HS58 Työsormikas • Kämmenessä on polyuretaanipinnoite 929-1208 ... 929-1211 Ajoneuvoramppi 2 kpl • Materiaali 100 % polypropeeni • Mitat 905 (P) x 305 (L) x 215 mm (K) • Suurin sallittu kuormitus 3000 kg/pari 929-TS295 Ilmakompressori • 12 V • Alumiinirunko 922-128 Momenttisauvasarja • 5 osaa • 1/2”, 90-135 Nm 291-40-S5 Mutterinkierrin 1/2” • Komposiitti • Max. kiinnitysmomentti 1085 Nm • 2,3 kg 286-24208 Momenttiavain 1/2” • 28-210 Nm 291-XL10047 Ristikkoavain • 17 x 19 x 21 mm + 1/2” 291-12 9 60 28 90 39 90 62 00 39 90 49 00 89 00 29 00 6 50 / 12 paria Niittytie 27 A 01300 VANTAA puh. 09-823 5240, 09-823 5241 Aukioloajat Ma-Pe: 8.30-17.00 La: suljettu Tarjoukset voimassa 30.04.2020 saakka tai niin kauan kuin erää riittää. Osa tuotteista toimitusmyyntinä. www.tavoy.fi Auton huollot ja korjaukset Fixus-korjaamossa: Car-Service.fi Miekka Oy Niittytie 27 B, 01300 Vantaa p. 050-5733904 AUTOMAALAUS PELTIKORJAUS SIJAISAUTO Aamuruskontie 6, Tikkurila Ma-Pe 8 18 VARAA AIKA 0500 945 961 0500 945 962 Maalausja korikorjaustyöt vuosikymmenien kokemuksella Desinfioimme autonne korjauksen jälkeen! Voit tehdä vaurion hinta-arvion helposti nettisivuillamme, lähetä kuvat vauriosta ja olemme sinuun yhteydessä 24 tunnin kuluessa antaen hinta-arvion. Palvelemme normaalisti
6 Lähetä juttuvinkki: toimitus@letterbox.fi 5 | 2020 KONALA Ristipellontie 25, 00390 Helsinki p. 0404 140 123 helsinki@ 123tuulilasi.? HERTTONIEMI Sahaajankatu 33, 00880 Helsinki p. 040 123 9990 herttoniemi@ 123tuulilasi.? VANTAA Kuriiritie 19, 01510 Vantaa, p. 0400 258 161 info@ 123tuulilasi.? Tilaa arviointikäynti P. 0400 832 165 / Pekka www.teamsonninen.fi Kuljetus& Kiinteistöpalvelut Team Sonninen AmmAtti tAidollA KurTTuruuSuT poiS Kiinteistönvälittäjäbarometri: Pihat, omakotitalot ja kotimaan mökit nousevat uuteen arvoonsa – koronavirus vaikuttaa asuntotarpeisiinkin Eri asuntotyypit lähtevät toisistaan poikkeavista asemista tulevien kuukausien asuntokauppaan, kertoo Kiinteistömaailman 52. kiinteistönvälittäjäbarometri. Yksitasoisten rivitalohuoneistojen ja 2000-luvun omakotitalojen kysyntä on selvästi vahvinta, samoin kuin pienten ja uudehkojen kerrostalohuoneistojen. Kasvavan kesämökkikiinnostuksen tiellä ovat toistaiseksi liikkumisrajoitukset, mutta lähialueen mökkejä käydään katsomassa vilkkaasti. Kiinteistönvälittäjäbarometri ajoittuu aikaan, jolloin asuntokaupan näkymiin vaikuttavia avoimia kysymyksiä on poikkeuksellisen paljon. Tämän kevään barometri keskittyykin analysoimaan kysynnän ja tarjonnan kuvaa kesäkauteen mentäessä ja kriisin ollessa akuuttivaiheessa. ”Odotamme näkevämme lähitulevaisuudessa V:n muotoisen liikkeen, eli poikkeusoloista johtuvan kauppamäärien laskun ja myös nousun, kun koronavirustilanteen akuuttivaihe on ohi. V:n nousukulmakerroin on luonnollisesti riippuvainen siitä, kuinka kauan kriisivaihe kestää. Vaikka talouden toipuminen joillakin sektoreilla olisi hitaampaa, asuntokaupan volyymilla on historiaan perustuen taipumus korjata itseään nopeammin”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä. ”Hintoihin lyhyellä kriisillä ei ole juurikaan vaikutusta mutta kriisin pitkittyessä nähtäisiin merkittävääkin alueellisten erojen kasvua.” Omakotitaloissa uusien kotien kysyntä selvästi vahvempaa kuin vanhojen – kesämökkikaupassa liikkumisrajoitusten poistoa odotetaan kuumeisesti Omakotitaloissa on nähtävissä selvä jako ennen vuotta 2000 ja sen jälkeen rakennetuissa taloissa. Tämän vuosituhannen omakotitaloihin kohdistuu selvästi vanhoja taloja isompi kysyntä. ”Omaksi ykköskodiksi halutaan tyypillisesti uudehko omakotitalo, mutta vapaaajanasunnoissa toiveet ovat moninaisempia. Osa haluaa kakkoskodin kaikilla mukavuuksilla etätyötäkin ajatellen, mutta jos oman kesäpaikan saa edullisimmillaan muutaman lomamatkan hinnalla, saattaa ajatus omasta kesämökistä kuulostaa tässä ajassa hyvinkin houkuttavalta”, Kyhälä sanoo. Eri puolilta maata kantautuukin nyt viestejä kiinnostuksesta kesämökkejä kohtaan, kun lomakauden suunnitelmia tehdään uusiksi. ”Uudellamaalla myyntiin tulleita vapaa-ajan asuntoja käydään katsomassa vilkkaasti – toki yksi perhe kerrallaan – ja samaa kuuluu esimerkiksi Pohjois-Savosta, jossa mökkien ostajakunta on tyypillisesti alle tunnin ajomatkan päästä. Uudenmaan rajan takana olevissa mökkipitäjissä odotetaan kuumeisesti liikkumisrajoitusten poistumista”, kuvaa Risto Kyhälä. Rivitaloissa yksikerroksiset merkittävästi kaksikerroksisia paremmassa asemassa Rivitalokaupassa yksikerroksisiin asuntoihin kohdistuu selvästi kaksikerroksisia suurempi kysyntä kautta maan.
Lähetä juttuvinkki: toimitus@letterbox.fi 7 5 | 2020 p. 020 187 6877 info@salaojakuvaus.net Ota yhteyttä! Milloin viimeksi olet selvittänyt salaojien kunnon? Tiesitkö että salaojaputket on suositeltava huoltaa 5 vuoden välein. Videokuvaamalla varmistat salaojien toimintaedellytykset ja ennakoit mahdolliset ongelmat niiden toiminnassa. Toimiva salaojajärjestelmä edesauttaa pitämään talosi perustukset kuivina. Tilaa salaojien videokuvaus meiltä! RYHDY linja-autonkuljettajaksi Lyhyellä koulutuksella töihin! Tiedustele meiltä ammattipätevyyjen jatkokoulutuksia, jos toimit jo kuljettajana! Nuolikuja 6, Vantaa Kysy meiltä lisää • niko.virtanen@tts.fi, 044 481 1577 • margit.antinoja@tts.fi, 041 730 0322 • bussikoulutukset@tts.fi Hakeutuminen ja pääsyvaatimukset www.tts.fi/henkiloliikenne Ota kuva täytetystä ristikosta ja lähetä se WhatsApptai tekstiviestinä numeroon 045 164 6264 tai sähköpostilla: ristikko@letterbox.fi || viimeistään 26.4. palauttaneiden kesken arvotaan espressokeitin. Ristikko
8 Lähetä juttuvinkki: toimitus@letterbox.fi 5 | 2020 Seuraava Tikkurila–lehti ilmestyy 14.5. T A R J O U S w w w.p izz ae xp re ss tik ku ril a.f i TA LV IKK ITIE 38 , 01 30 VA NTA A TIK KU RIL A 09 -28 09 9 /0 88 ETUSETELI ETUSETELI ETUSETELI ETUSETELI ETUSETELI ETUSETELI ETUSETELI ETUSETELI 2 x M . + 1, 5 L ju o m a “no ude ttu na kulj ete ttu na” P IZ Z A A 4 x M . + 1, 5 L ju o m a P IZ Z A A 3 x M . + 1, 5 L ju o m a P IZ Z A A 2 x + 1, 5 L ju o m a K E B A B IA 1x 1x + 1, 5 L ju o m a P IZ Z A K E B A B 1x L . + 1, 5 L ju o m a P IZ Z A 2 x L . + 1, 5 L ju o m a P IZ Z A A 2 x M . + 1, 5 L ju o m a P A N N U P IZ Z A A 2 3 , 3 7 , 2 9 , 2 3 , 2 4 , 2 1 , 3 5 , 2 9 , 5 5 10,5 10,5 10,5 10,5 11,0 11,0 11,0 11,0 8,00 16,5 16,5 16,5 16,5 17,0 17,0 17,0 17,0 14,5 14,5 14,5 14,5 15,0 15,0 15,0 15,0 13,0 13,0 13,0 13,0 13,0 13,0 13,5 18,5 18,5 18,5 18,5 18,5 18,5 16,5 16,5 16,5 16,5 16,5 16,5 1,50 2,00 2,00 LO UN AS BU FF ET ma -to pe 1022 1023 lasu 11-2 3 11-2 2 PIZ ZA -K EB AB IT 3 LÄ M M IN TÄ RU OK AA RU NS AA N SA LA AT TIP ÖY DÄ N JU OM AN JÄ LK IR UO AN , KA HV IN TA I TE EN yrit yks ille erik oish inn at, kys y! EXP RES S HA NN OVE R her kku sien i, katk ara pu, kap ris, tom aatt i PRE TTY WO ME N ton nik ala , kin kku , tom aatt i, sip uli SPE CIA L SM ETA NA keb abli ha, sip uli, chili , feta juu sto , tom aatt i, sm eta na, valk osip uli BO SS SPE CIA L kan a, keb abli ha, curr y, tom aatt i, jala pen o SYN TTÄ RI PIZ ZA kin kku , sala mi, pek oni, kan anm una , sm eta na, valk osip uli MY LOV E PIZ ZA kin kku , sala mi, katk ara pu, mu sta pip pur i, valk osip uli, tup laju usto PAS SIO N PIZ ZA sala mi, sip uli, chili , jau heli ha, tom aatt i, pek oni FEIM PIZ ZA keb abli ha, katk ara pu, pek oni, tom aatt i, sip uli LAS TEN PIZ ZA 2:lla täy ttee llä HO USE SPE CIA L kin kku , kuiv attu tom aatt i, vuo hen juu sto , pah ola isen hillo , ruc ola , kev ytju usto AIN O pap rika , mo zza rella , oliiv i, pun asip uli, kev ytju usto , pah olais enh illo BA RCE LON A jau helih a, kuiv attu tom aatt i, feta juu sto , oliiv i, kev ytju usto , pers ilja COS TA RIC A sala mi, kin kku , pap rika , pun asip uli, pes to, mo zza rella SUP ER CHE ESE feta juu sto , aura juu sto , mo zza rella , eda mju usto , par me san juu sto , kev ytju usto RO BIN pep per oni, keb abli ha, jala pen o,p esto , sala atti, ma jon ees i GLU TEE NIT ON 4:lla täy ttee llä Lisä täy ttee t ana nas , aura juu sto , her kku sien i, jala pen o, kan anm una , oliiv i, pap rika , sip uli, tom aatt i, feta juu sto , anjo vis, kap ris, par sa, jau heli ha, juu sto , kan a, katk ara pu, keb abli ha, kin kku , mo zza rella juu sto , nau dan liha , pek oni, pep per oni, sala mi, ton nik ala , kuiv attu tom aatt i, vuo hen juu sto , ma jon ees i, pah ola isen hillo , ruco la, pun asip uli, tuo re per silja , pes to, par me san juu sto , TM :Ta vara me rkk ilak i 10.1 .196 4/7 A R K IS IN K LO 10 -1 5 SO IT A JA TIL AA ! € € € € € € € € 9,00 10,0 10,0 10,0 10,0 10,0 10,0 10,0 9,00 10,0 10,5 10,5 10,5 10,0 10,5 10,5 10,5 10,0 10,0 13,0 10,5 10,5 10,5 10,5 14,5 16,0 16,0 16,0 16,0 16,0 16,0 16,0 14,5 16,0 16,5 16,5 16,5 16,0 16,5 16,5 16,0 16,0 16,0 17,5 16,5 16,5 16,5 16,5 14,0 14,5 14,5 14,5 14,5 14,5 14,5 14,5 14,0 14,5 14,5 14,5 14,5 14,5 14,5 14,5 14,5 14,5 14,5 15,5 14,5 14,5 14,5 14,5 FIR ST LOV E jau heli ha RO MA NTIC A kin kku , ana nas , aura juu sto JUL IA kin kku , ana nas , katk ara pu, aura juu sto RO ME O sala mi, ana nas , katk ara pu, aura juu sto WE DD ING kin kku , sala mi, sip uli, tup laju usto HO NEY MO ON kin kku , her kku sien i, pap rika , ana nas ME RM AID ton nik ala , katk ara pu, sim puk ka MO THE R NAT UR E her kku sien i, pap rika , sip uli, oliiv i, tom aatt i PRE TTY BA BY kin kku , her kku sien i SW EET DRE AM S her kku sien i, ana nas , sip uli, oliiv i, feta juu sto ENE RGY nau dan liha , her kku sien i, pap rika , sip uli, mo zza rella POW ER pep per oni, nau dan liha , sip uli, her kku sien i, pap rika HEA RTH BRE AKE nau dan liha , sip uli, tom aatt i, jala pen o TOP LES S kan a, ana nas , aura juu sto DIV OR CE jau heli ha, kin kku , sala mi, sip uli EXLOV ER keb abli ha, pep per oni, pap rika , sip uli, jala pen o HO T LOV ER sala mi, aura juu sto , pap rika , jala pen o RIV IER A kin kku , ton nik ala , katk ara pu MO ON LIG HT ton nik ala , sala mi, sip uli YOU R CHO ICE 4 täy tett ä valin tas i mu kaa n (ku pon ki tarjo us: 3-tä yte ttä) BA RBE QU E bbq -ka stik e, bro ileri , sipu li, pek oni, mo zza rella EXP RES S CAL ZON E sip uli, chili , keb abli ha, tuo re tom aatt i EXP RES S SPE CIA L pep per oni, mo zza rella , jala pen o, taco kas tike , valk osip uli VIR GIN PIZ ZA kin kku , katk ara pu, her kku sien i, par sa, valk osip uli P IZ Z A T 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. P IZ Z A T 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 10 70 € Alle 20 € tila uks et, kulj etu sm aks u 4 € 16,0 PAR ILO ITU LOH I (L, G) loh i?le e, rem oula dekas tike , pes to, kau den kas viks et Lisu ke vaih toe hto : ran ska lais et, loh ko, riis i, bata attir ans kala iset , tai sala atti. 80. K A L A WIE NER LEIK E 200 g por saa n ulk o?le e, anjo vis, sitru una HA WA IJIN LEIK E 200 g por saa n ulk o?le e, pais tett u ana nas OSK ARIN LEIK E 200 g por saa n ulk o?le e, bea rna isek asti ke ME TSÄ STÄ JÄN LEIK E 200 g por saa n ulk o?le e, sien ike rm aka stik e SVE ITS IN LEIK E 200 g por saa n ulk o?le e, juu sto , kin kku , pip pur isek oitu s FET A SAL AD feta juu sto , sala atti, tom aatt i, kurk ku, sip uli, oliiv i TUN A SAL AD ton nik ala , sala atti, tom aatt i, kurk ku, her kku sien i SH RIM P SAL AD katk ara pu, sala atti, tom aatt i, kurk ku, her kku sien i CHIC KEN SAL AD kan a, sala atti, kurk ku, tom aatt i, ana nas LOH I SAL AD sala atti, tom aatt i, kurk ku, sip uli, pap rika , ruc ola , pes tok asti ke, leip ä VU OH ENJ UU STO SAL AD vuo hen juu sto , sala atti, tom aatt i, kurk ku, her kku sien i SAL AAT TIK AST IKK EET valk osip ulik asti ke tai talo nka stik e Pep si, Ma x, 7 Up 0,3 3 L Pep si, Ma x, 7 Up 0,5 L Pep si, Ma x, 7 Up 1,5 L 2,0 3,5 5,5 14,0 14,0 15,0 15,0 17,0 10,0 10,0 10,0 10,0 10,0 10,0 10,0 10,0 10,0 16,0 12,0 KAN A RIIS ILLÄ sala atti, tom aatt i, kurk ku KAN A PER UN OIL LA sala atti, tom aatt i, kurk ku KAN A SAL AAT ILLA sala atti, tom aatt i, kurk ku RU LLA KAN A sala atti, tom aatt i, kurk ku KAN A ISK END ER pita leip ä, kan a, sala atti, jog urtt ika stik e “an no ks et sis äl tä vä tal ku sa la at tip öy dä n” F IR S T IN F IN L A N D F IR S T IN F IN L A N D TUO PPI 0,5 L III. TUO PPI 0,5 L IV. SID ERI PU NAV IIN I VAL KOV IIN I PU NAV IIN I PU LLO VAL KOV IIN I PU LLO 5,5 6,5 6,0 6,0 6,0 32,0 32,0 LEIP ÄKE BA B KEB AB RIIS ILLÄ riisi , keb abli ha, sala atti, kas tike KEB AB RA NSK ALA ISIL LA ran ska lais et, keb abli ha, sala atti, kas tike KEB AB LOH KO PER UN OIL LA loh kop eru nat, keb abli ha, sala atti, kas tike ISK END ER KEB AB pitä leip ä, sala atti, keb ablih a, jog urtt ikas tike KEB AB VAL KO SIP ULIK ERM APE RU NO ILLA valk osip ulip eru nat, keb ablih a, sala atti, kas tike KEB AB JUU STO KER MA PER UN OIL LA juu sto per una t, keb abli ha, sala atti, kas tike KEB AB KER MA PER UN OIL LA kerm ape run at, keb abli ha, sala atti, kas tike RU LLA KEB AB / AU RA JUU STO pizz apo hja , keb abli ha, sala atti/ aura juu sto KEB AB SAL AAT ILLA keb abli ha, sala atti, kas tike SPE CIA L KEB AB keb abli ha, sala atti, ran ska , riisi , kas tike 9,0 10,0 10,0 10,0 10,0 10,5 10,5 10,5 10,5 10,5 11,0 FAL AFE L sala atti, tom aatt i, kurk ku Per una vaih toe hdo t: ran ska lais et, loh kop eru nat, kerm ape run at, valk osip ulik erm ape run at, aura juu stoperu nat, juu sto kerm ape run at ja riis i 11,0 1. 2.3. 60. 61. 62. 63. 64. 43. 44. 45. 46. U1. U2. 47. 48. 49. 50. 51. 1. 2.3. 4.5. 6.7. 34.35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. U1. U2. 59. ww w.p izza exp ress tikk urila .? K E B A B A N N O K S E T F A L A F E L S A L A A T IT K A N A K E B A B IT LEH TIP IHV I 200 g nau dan sisä ?le e, ma uste voi PIP PU RIP IHV I 200 g nau dan sisä ?le e, pip pur ika stik e SIP ULIP IHV I 200 g nau dan sisä ?le e, pais tett u sip uli GRIL LIP IHV I 200 g nau dan sisä ?le e, ma uste voi, tom aatt i HER RA NTA SKU 200 g nau dan sisä ?le e, juu sto , katk ara pu, pip pur isek oitu s KAN APIH VI 200 g kan an rint a?le e, curr y-k asti ke KAN AH AW AII kan an rint a?le e, pais tett u ana nas 18,0 20,0 20,0 20,0 22,0 15,0 15,0 52. 53. 54. 55. 56. 57. 58. 13,5 13,0 13,5 17,0 15,0 15,0 SPA GHE TTI ALLA BOLO GNE SE spag hett ia jauh elih atom aatti kast ikke ella ja yrte illä. (L,M ) SPA GHE TTI ALL`A MAT RICIA NA spag hett ia mau steis ella yrtti -tom aatti kast ikke ella pek onin , sipu lin ja parm esaa niju usto n kera . (L,M ) SPA GHE TTI ALLA CAR BON ARA spag hett ia kerm aise lla kast ikke ella pek onin ja parm esaa niju usto n kera (sis. kan anm una , valk osip uli, mus tapip puri) . SPA GHE TTI ALLO SCO GLIO kink ku, herk kusie ni, parm esan juus to,k erm a PEN NE POLL O E PEP ERO NI kerm aine n broil erip asta pap rika lla ja sipu lilla (sis. kurk um a). (L) PEN NE AL SALM ONE lohip asta kerm aise lla valk osip uliy rttik astik kee lla. (L) 65. 66. 67. 68. 69. 70. P A S T A T L IM U T A L K O H O L IJ U O M A T 14,5 15,5 16,5 17,5 RISO TTO AI CAR CIOF I E ASP ARA GI riso ttoa artis oka n, pars an ja kirsi kkat om aatti enkera , mau stett u, valk osip ulilla , oliiv iöljy llä ja yrte illä. (G,L, M) RISO TTO ALLA RUC OLA E POLL O kerm aine n broil eriris otto pest olla , ruco lalla , yrte illä, oliiv iöljy llä ja valk osip ulilla mau stett una . (G,L) RISO TTO FUN GHI POR CINI kerm aine n riso tto tom aatti kast ikke ella , herk kuta teilla , yrte illä ja oliiv iöljy llä. (G,L) RISO TTO ALLA PES CATR ICE riso tto katk arap ujen , sim puk oide n, kirsi kkat om aatti en ja valk oviin ikas tikk een kera mau stett una yrte illä ja valk osip ulilla . (G,L, M) 71. 72. 73. 74. R IS O T T O 15,0 16,0 16,0 18,0 22,0 75. 76. 77. 78. 79. H II L IB U R G E R IT CHE ESE BU RGE R bla ck ang us kok olih apih vi n. 180 g, che dda rjuu sto , tom aatt i, suo lak urk ku, rap ea sala atti, sip uli, kas tike CHIC KEN BU RGE R par iloit u bro ileri pih vi, curr yja BB Q kas tike , pah ola isen hillo , tom aatt i, suo lak urk ku, rap ea sala atti, sip uli PEK ON I BU RGE R bla ck ang us kok olih apih vi n. 180 g, pek oni, che dda rjuu sto , pah ola isen hillo , tom aatt i, suo laku rkku , rape a sala atti, sipu li, BBQ -kas tike CHE VRE CHIC KEN BU RGE R paril oitu broil erin pihv i, paril oitu vuo hen juus to, BBQ -kas tike ja curry dipp i, tom aatti , kets upp i, suo lak urk ku, rap ea sala atti, sip uli EXP RES S GRIL L BU RGE R bla ck ang us kok olih apih vi n.2 x18 0g Talo njau heli hap ihv i, che dda rjuu sto , tom aatt i, suo lak urk ku, rap ea sala atti, sip uli, kas tike Lisu ke vaih toe hto : ran ska lais et, lohk ope run at, bata attir ans kala iset Sisä ltää : 0,33 L juom a L E IK K E E T & P IH V IT