Hirsitalo

4/2009

Huom! Valittuna on arkistonumero. Uusin ilmestynyt numero on 1/2010
  •  
    Irtonumero 7,50 5,90 €
Tilaus alkaa uusimmasta julkaistusta numerosta 1/2010.
  • Tässä numerossa
  • Tietoa lehdestä
Muistoja Aasiasta nauvolaisessa villassa
Hongan Merikotka on ylväs pyöröhirsihuvila, jota vielä suurentamalla on syntynyt unelmavilla suojaisaan lahteen Nauvoon. Kauniissa lomakodissa hoidetaan myös kaukokaipuuta, sillä sisustuksen pienet yksityiskohdat ovat perheen Aasiasta tuomia tuliaisia.

Sydämen sopukoista ammennettu
Ninan ja Riston uusi koti on kasvot saanut talo - se on aivan asukkaidensa näköinen. Terijoen huviloiden innoittama komistus on rakennettu jyhkeistä pelkkahirsistä Savon sydänmaille.

Hirsitalossa asuu onnellinen perhe
Näytä kotisi, niin kerron minkälainen olet; Rautopurojen valoisasta hirsitalokodista näkee, että espoolaisperheellä on asiat mallillaan.

Viisitoista jiirinurkkaa
Toisille riittää taloon neljä nurkkaa, mutta Raikko Hemmilä halusi uuteen kotiinsa viisitoista kulmaa. Näin talossa on mahdollisimman paljon helppokulkuista tilaa ja valoa. Uudesta kodista tehtiin jiirinurkkainen hirsitalo.

Mökkilomilla on oikea arvomaailma
Viikonloppu mökillä on arjen pelastus. Nelihenkinen helsinkiläisperhe on rakentanut vapaa-aikansa Hartolan Ohrasaaressa oikealle arvomaailmalle. Uuden lämpöhirsihuvilan puitteissa vietetään yhteistä laatuaikaa, tavataan ystäviä ja ulkoillaan ahkerasti. Nautitaan elämästä.

Keittiössä on tilaa myös ystäville
Tuija ja Esa Orvaston taloa viimeistellään elämän suurille nautinnoille. Keittiöstä on tehty niin suuri, että ystävätkin mahtuvat sinne laittamaan hyvää ruokaa

Jos pihalla kasvaa mänty...
...ja tontilla on oma ranta, se mitä todennäköisimmin kiinnostaa venäläistä Suomi-huvilan rakentajaa. Tämä talo toimii nelihenkisen venäläisperheen loma-asuntona Tahkovuorella.

Ensi-ilta nuoren perheen talossa
Kokon nuoressa perheessä elämä on kuin elokuvaa; perheen kasvamista odotetaan kauniissa hirsikodissa, jonka erikoisuus on lokoisa leffahuone. Neliöitä on annettu erityisesti arjen tärkeisiin tiloihin - avaraan keittiöön ja eteiseen.

Iso rantatalo eläkekodiksi
Oman uimarannan ja rantasaunan lisäksi eläkekodissa on sisäuima-allas ja lasitetut parvekkeet jokaisessa makuuhuoneessa.

Lähilomailua Visuvedellä
Näsijärvi on tamperelaisten henkireikä. Ison veden ääreltä löytyy mökkipaikkoja, jonne pakenee nopeasti kaupungin kiireitä. Jokisen pariskunta hankki lomapaikkansa Visuvedeltä. Sinne rakennettiin 93-neliöinen hirsitalo komeaan rantamaisemaan.

Briljantti lomatalo
Versacen lattialaatat ja seinäkaakelit sekä syvänruskea tammikeittiö tekevät venäläisen pariskunnan Suomeen rakennuttamasta lomatalosta ainutlaatuisen. Yli 200-neliöinen, sinimusta talo on sisältä kuin valkoista ja ruskeaa suklaata.
Pieni tai iso. Perinteinen tai moderni.
Lisäeristetty tai massiivihirsinen.
Hirsitaloja on monenlaisia ja entistä erikoisempia rakennetaan jatkuvasti lisää.

Hirsitalo-lehdestä löydät uskomattomia ideoita omaan kotiisi ja vapaa-ajanasuntoosi.
Jokaisessa numerossa esittäytyy joukko suomalaisten rakentajien unelmia, juuri sellaisena kun suomalaiset perheet niissä asuvat tai viettävät vapaa-aikaa.
Ideoi sinäkin kun suunnittelet omaa taloa tai huvilaa.

Hirsitalo-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa – helmikuussa, toukokuussa, elokuussa ja marraskuussa.

Hirsitalo

Arkistonumerot

  • 1/2010
  • 4/2009
  • 3/2009