1/2015
JULKAISTU 06.02.2015
Tukilinja
1/2015
Lue lehteä
Lisää omiin lehtiin


Tukilinja on ainoa suurelle yleisölle suunnattu aikakauslehti, jossa suomalaista ja kansainvälistä elämänmenoa seurataan vammaisten ja pitkäaikaissairaiden ihmisten näkökulmasta. Lehti haastattelee mielenkiintoisia yhteiskunnallisia vaikuttajia ja arjen uranuurtajia. Se seuraa aktiivisesti myös viihteen ja kulttuurin ilmiöitä. Tukilinjan tuotto jaetaan apurahoina, joilla edistetään toimintarajoitteisten ihmisten osallistumista yhteiskuntaan. Liity siis tukijoukkoihimme ja vaikuta! Lehdessä julkaistaan aina lista tuoreimmista apurahakohteista.

Tukilinja noudattaa työllistymistavoitteitaan myös lehden sisällön tekijöitä valitessaan. Tutustu lehteen ilmaisten arkistolehtien kautta.

www.tukilinja.fi
Facebook
Instagram
LinkedIn

Tässä numerossa mm.

Ajassa
4–5 Ajassa mukana: Pentti Kurikan nimipäivä Euroviisuehdokkaaksi; ; Vammaiskulttuurin tekijät Tampereella; Omaishoitaja aikuistuu viikossa; Celia laajenee lähikirjastoihin; Kapuajat tukivat vammaisia naisia; Kehitysvammaiset viinitapahtumassa; Outsider-taidetta Göstaan; Sarjakuvakirja
Näytä lisää...
näkövammaisille; Vamlasin asumispäivä
6 Uutisia: Työpankkiin palkkatöihin: Suomessa on jo 15 työpankkia, joissa toimintarajoitteiset ja pitkäaikaistyöttömät pääsevät palkkatyöhön.
12 Seitsemän kysymystä: Kysyimme Vates-säätiön kehittämispäällikkö Jukka Lindbergiltä, helpottavatko lakimuutokset vammaisten työllistymistä.

Artikkelit
14 Miesten juttuja: Pääkaupunkiseudulla toimii Miesten juttu -kerhoja fyysisesti vammaisille miehille. Niissä etsitään leppoisaa miehen mallia kokkaillen, joogaten ja keskustellen.
18 Työn imussa: Kaisa Kario on urheiluhieroja, jolla on etenevä sairaus. Itsenäisenä ammatinharjoittajana työajat joustavat ja kunto pysyy yllä.
22 Esteettömyyttä taloudellisesti: Esteetön rakentaminen ja korjaaminen ei maksa niin paljon kuin pelätään, selvitti ympäristöministeriö.

Tukitoiminta
8 Rytmiä veressä: Kehitysvammainen Hammond-urkuri Kalle Salonen on soittanut lapsesta asti, nykyään yhä useammin vaativalle jazzyleisölle.
12 Tukipointti: Tukilinjan myöntämissä IT-apuvälineissä tablettien suosio kasvoi. Mukaan myönnetään nyt myös suojakuori.
17 Tukitori-ilmoituksia
22 Näin tuimme 2014: Tukilinja-apurahoja jaettiin kuluneena vuonna yli 526 000 eurolla eli 55 000 euroa enemmän kuin vuonna 2013. Yhteistyökuviot kehittyivät ja tuen haku helpottui.
25 Niskalenkki ADHD:stä: 26-vuotias Essi Jäntti sai vaikeat oireensa kuriin. Hän opiskeli Tukilinjan tuella neuropsykiatriseksi ADHD-valmentajaksi ja kokoaa nyt kirjaa ADHD-kokemuksista.
30 Vuoden toimijat 2014: Tukilinjan Vuoden toimija -apurahoilla palkittiin vammaiskentän uudistajia. Suurimman apurahan sai Vammaisfoorumi. Lue myös, mitä Lastenklinikan potilastoimintaan on hankittu Vuoden toimija -apurahalla.
31 Tukipäätöksiä: Tukilinjan apurahoja loka- ja marraskuulta 2014.

Vakiot
11 Tulilinjalla : Kolumnisti Maija Haavisto pohtii elämän laatua.
13 Välinevinkki
16 Blogilinjalla
21 Kirjavinkki
24 Leffafriikki
27 Ruudun takaa
28 Lukijafoorumi
33 Ristikko
35 Jaloittelua : Kaisa Lekan sarjakuva.

2024

  • 01/2024
    13,17 €